Under mötet pratade och berättade vi om följande:
Schema:
De flesta elever är nöjda med det nya schemat. I årskurs fyra saknade eleverna lite längre raster, vilket vi har lyssnat på och infört. Vi har också försökt att ha färre lärarbyten under dagarna. Undervisningstiden har ökat jämfört med årskurs 4. Pulsen fortsätter med två pass i veckan men nytt för i år är att skolan erbjuder frukt efter pulspassen.
Digitalisering:
- Skolan arbetar med målen hantera, skapa, förstå, dela.
- Vi fortsätter att arbeta med Gleerups digitala läromedel samt Google Classroom.
- IST lärande är en ny lärplattform för Växjö kommun (kommer efter hand att ersätta Dexter). IST kommer att användas till all pedagogisk planering, resultat och omdömesinmatning, bedömning av uppgifter, skapande av utvecklingssamtal mm. Elev och vårdnadshavare kommer att få tillgång till IST under höst/vinter (mer information kommer senare).
- BUFI: Barn, unga, föräldrar och internet (se inbjudan i tidigare inlägg).
Kontakt/Information:
- Information ut till elever och vårdnadshavare sker via bloggen.
- Kontaktuppgifter till oss lärare hittar ni under rubriken kontakt.
- Vi svarar gärna på era frågor via mail/sms/telefon.
Gustavslundskolans värdegrund
Hur blir man ditt bästa jag? Eleverna har varit med och utformat följande:
Övrigt
- HPC (High Performance Center) är anlitat av Växjö kommun för att genomföra olika tester på skolor som arbetar med puls (vi är en av fem). De testar av elevernas styrka, rörlighet, balans, kondition och snabbhet. Uppföljning av tester sker igen under jan/feb -19. Eleverna upplevde testerna som roliga.
- M.S fortsätter som kassör.
- Klassföräldrar utsågs. Förra läsåret hjälptes de 7-8 första i varje klasslista åt och den här gången går turen vidare till de som är i mitten av klasslistan. Vi skickar med eleverna information om vilka som är eftersom GDPR försvårar den här typen av information publicerat på bloggen. En träff kommer att anordnas för de vårdnadshavare som blir ansvariga.